Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Pastori Miika Halonen

Kuka olen?

Moi.
Olen Miika Halonen,
uskova kristitty. Olen naimisissa Soile Halosen kanssa ja meillä on kaksi lasta. Olen Kurikan vapaaseurakunnan seurakunnanjohtaja ja pastori. Harrastan mm. lintuja ja kirjojen lukemista. Nautin luonnossa olemisesta.

Synnyin vuonna 1987 Ähtärissä vapaakirkolliseen perheeseen. Vuonna 1992 muutimme Seinäjoelle, josta tuli pitkäaikainen kotikaupunkini. Seinäjoella kävin koulut: Marttilan ala-asteen, Lyseon ylä-asteen ja lukion. Suoritin siivilipalvelukseni Yhteiskoulun yläkoulussa. Sen jälkeen 9.6.2007 menin naimisiin Soile Halosen (os. Kaatajan) kanssa, johon olin ollut ihastunut jo 5-vuotiaasta lähtien. Muutimme pian häidemme jälkeen Hankoon.

Asuimme Hangossa vuosina 2007-2011, kun opiskelin Santalassa Suomen teologisessa opistossa Suomen Vapaakirkon seurakuntapastoriksi. Elokuusta 2011 tammikuuhun 2018 toimin Alajärven vapaaseurakunnan pastorina. Niinpä asuimme vuodet 2011-2013 Alajärvellä ja 2013-2017 Lappajärvellä. Olin Alajärven vapaaseurakunnassa myös vanhimmiston puheenjohtajan luottamustehtävässä vuodet 2012-2017. Muutimme joulukuussa 2017 Lappajärveltä Kurikkaan, jossa aloitin 1.2.2018 pastorin työsuhteen vapaaseurakunnassa.

Olen ollut lapsen uskossa pienestä lähtien. Noin 7-vuotiaana rukoilin ensi kerran ns. syntisen rukouksen, jossa tahdoin antaa elämäni Jeesukselle Kristukselle. 14-vuotiaana uudistuin uskossani ja täytyin Pyhällä Hengellä. 12.6.2001 lähtien olen rakastanut Jeesusta Kristusta, Herraani ja Pelastajaani, koko sydämestäni. Hän rakasti minua ensin ja minä tahdon rakastaa häntä takaisin.

Ylä-aste ja lukiovuosinani sain olla perustamassa moniin kouluihin rukouspiirejä. Samoista ajoista asti olen myös kierrellyt ympäri Suomea seurakuntien tilaisuuksissa puhumassa, saarnaamassa ja rukouspalvelijana. Kutsumukseltani olen esirukoilija ja profeetallinen opettaja-evankelista. Olen palvellut vapaaehtoisena monissa tehtävissä mm. Seinäjoen, Sastamalan, Hangon ja Alajärven vapaaseurakunnissa. Lisäksi olen kiertänyt eri seurakunnissa puhuja- ja rukouspalvelureissuilla. Olen saanut nähdä, kuinka Jeesus Kristus totisesti antaa toivon, rauhan, ilon, rakkauden ja elämän monille. Kiitos Jeesus kaikesta hyvästä!

Olen ala-asteen loppuvuosistani lähtien ollut myös innokas lintuharrastaja ja myöhemmin myös aktiivinen lintubongari. Olen aina pitänyt luonnossa liikkumisesta, kirjojen lukemisesta ja kirjoittamisesta. Olen myös harrastanut evankelioivaa pantomiimidraamaa kristillisissä draamaryhmissä Seinäjoella ja Hangossa. Jumala on kutsunut minut palvelemaan häntä rukoilemalla, puhumalla, kirjoittamalla, draamalla ja rakastamalla.

Lintubongari Miika Halonen

Mikä on minulle tärkeää?

Minulle kaikkein tärkeintä on usko Jeesukseen Kristukseen. Uskon päämääränä on rakkaus Jumalaa ja lähimmäisiä kohtaan. Jumala on laittanut sydämelleni tärkeiksi asioiksi mm. vainotut kristityt, Israelin, juutalaiset, arabit, ihmiskaupan vastaisen työn, avioliittojen ja perheiden hyvinvoinnin. Omassa avioliitossamme olemme panostaneet mm. kommunikointitaitojen opetteluun. Tahdomme nähdä avioliittojen ja perheiden voivan hyvin kaikkialla. Muutenkin koen tärkeänä sen, että ihmisten välinen yhteys, kunnioitus ja rakkaus voisivat vallita erilaisuudenkin keskellä. Minulle on tärkeää se, että uskovina kerromme toisille Jeesuksesta sanoin, teoin ja kirjallisesti. Evankeliumin levittäminen ja toisten ihmisten Jeesuksen luo johtaminen on äärimmäisen tärkeää, sillä on ikuisesti kestävä arvo. Koen tärkeänä myös toisten Jeesukseen uskovien rohkaisun ja uskovien sekä seurakuntien yhteyden yli kirkkokuntarajojen. Varhaisnuoret ja nuoret ovat erityisesti sydämelläni.

Toivon ja rukoilen, että moni ihminen saisi kokea elämässään Jumalan apua ja rakkautta. Usko Jeesukseen antaa toivottamalle toivon, pelokkaalle rohkeuden, yksinäiselle yhteyden, rikkinäiselle eheyden, masentuneelle elämänhalun, hylätylle rakkauden ja halveksitulle arvostuksen. Jokainen meistä on luotu rakkautta varten. Jokainen ihminen on arvokas. Ketään ei saa kohdella huonosti. Meidän on puututtava maailman vääryyksiin ja epäoikeudenmukaisuuksiin, että jokainen ihmisyksilö saisi ihmisarvoisen elämän. Yhdessä voimme auttaa toisia!

Haluan nähdä, että uskovat kristityt ja seurakunnat tekevät yhteistyötä ja kunnioittavat kilvan toisiaan. Haluan nähdä, että erilaiset ihmiset kunnioittavat toisiaan. Haluan nähdä, että maailmasta voi tulla parempi paikka elää kaikille. Nyt on rakkauden aika! Nyt on aika puolustaa heikkoja ja syrjittyjä. Jumala on orpojen ja leskien Isä ja hän rakastaa muukalaisia. Meidät Jumalan lapset ja kaikki ihmiset on kutsuttu rakastamaan, palvelemaan, auttamaan ja kunnioittamaan toisiamme. Tulkoon Jumalan valtakunta ja tapahtukoon Isän Jumalan hyvä ja rakastava tahto myös maan päällä niin kuin taivaissa!

Olet rakas Jeesukselle! En kirjoita sitä ärsyttääkseni sinua tai painostaakseni sinua. Kirjoitan sen, koska olen itse saanut kokea Jumalan valtavan rakkauden Jeesuksessa Kristuksessa ja tiedän, miten mahtavaa se on. Sitä hyvää haluan jakaa muillekin. Olet arvokas. Sinut on luotu rakkautta varten. Älä käännä selkääsi Jeesuksen rakkaudelle ja armolle.