Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Jeesus uudisti uskon ja paransi selän!

 

Tunnelma on huipussaan. Istun Hangon Vapaakirkon salin takareunan puisella penkillä. Juuri joitain minuutteja aikaisemmin Hangon vapaaseurakunnan rukouskokous on päättynyt. Kaikki tilaisuudessa olijat ovat innoissaan ja rohkaistuneita yhteisestä uskostamme ja Herramme läsnäolosta kirkkosalissa. Kokous oli ollut mahtava ja olimme saaneet viettää aikaa yhteisessä esirukouksessa noin tunnin. Monien kasvot loistavat onnellisuutta ja kiitollisuutta Jeesusta kohtaan. Näin on myös tämän uskovan miehen laita, jota alan haastattelemaan…

 

1. Nimi ja ikä?

2. Koska olet tullut uskoon?

3. Mitä Jeesus merkitsee sinulle?

4. Mikä on hengellisessä elämässä mahtavinta?

5. Mitkä ovat sinulle rakkaimmat kohdat Raamatussa?

6. Mitä Jeesus teki pitkään kipeänä olleelle selällesi?

7. Mitä haluaisit sanoa toisille rohkaisuksi?

Jarl Johannes Viktor Lundberg (54 v.) kertoo asustelevansa tätä nykyä Tammisaaressa. Tarkemmin sanottuna koti sijaitsee Skogbyssä. Hän tuli uskoon jo vuonna 1983. Sen jälkeen hän on uudistunut uskossaan muutaman kerran. Nyt viimeisen kerran hän uudistui uskossaan ihan vähän aikaa sitten.

– Olen saanut kokea ja tuntea viime aikoina niin ihania Jumalan siunauksia, että tämä on aivan mahtavaa!, Jarl toteaa iloisena.

 

– Jeesus merkitsee minulle nykyisin todella paljon. Hän on aina ajatuksissani ja pyrinkin tekemään kaiken niin kuin tekisin sen Jeesukselle enkä vain ihmisille., hän jatkaa.

Kaikesta päätellen Jarl todella rakastaa Jeesusta ja haluaa elää Hänen lähellään. Näin Jarl myös kertoo minulle. Voin todistaa, että rakkaus Jumalaan näkyy Jarlista kyllä ulospäinkin. Jeesus on hänen elämänsä keskipiste, jonka ympärille kaikki muu rakentuu. Siksipä hän on saanutkin kokea niin mahtavaa Jumalan apua ja siunausta elämässään. Lupaahan Raamattukin, että jokainen joka Herraa odottaa saa uuden voiman! Tämän lupauksen täyttyminen on havaittavissa myös Jarlista.

Hengellisessä elämässä Jarlin mielestä mahtavinta on, kun saa omistaa pelastusvarmuuden. Tieto – eikä vain tieto vaan varmuus – taivaan iankaikkisiin juhliin pääsystä on hienoa! Taivas on niin ihana päämäärä, että saa olla todella kiitollinen, kun on oikeus päästä sinne Jeesuksen veren ja sovituskuoleman ansiosta. Jarl innostuu: ”Taivas on uskossa hienointa!”

 

Jarl kertoo, että Vanha testamentti on aivan erityisestä hänelle rakas osa Raamattua. Mitään yksittäisiä raamatunjakeita hän ei mainitse lempikohdikseen. Kuitenkin kaikki Mooseksen kirjat, Joosuan kirjan ja yleensäkin VT:n kirjat hän sanoo suosikeikseen. Niiden kautta hän on saanut huomata, kuinka Jumala on uskollinen omilleen. Myös Jumalan rakkaus ja huolenpito kansaansa kohtaan näkyy vahvasti Vanhan testamentin kirjoituksista. Jarl sanoo, että on saanut näiden Raamatun kirjojen kautta itsekin tulla osalliseksi Jumalan rakkauden kokemisesta. – Siksi olenkin niin mieltynyt mm. Mooseksen kirjoihin, hän toteaa.

 

Hangon vapaaseurakunnan rukousilloissa rukoilimme monesti Jarlin selän puolesta. Hän oli pari kertaa maininnut selkänsä olleen todella kipeä pitkään. Olimme jopa iloinneet uskossa siitä, että Jeesus parantaa hänet. Se ei kuitenkaan parantunut niissä rukousilloissa, joissa rukoilimme asian puolesta. Jumala kuitenkin kuuli rukouksemme, mutta vastasi niihin omalla ajallaan ja tavallaan.

 

Lääkärit olivat sanoneet Jarlille, että hänen selkänsä ei tule koskaan parantumaan. Sen oletettiin pysyvän samassa kipeässä tilassa, jossa se oli ollut jo parin vuoden ajan. Jarl kuitenkin luotti Jeesukseen ja totesi vaimonsa kuullen, ettei Jeesus voi hylätä häntä millään tavalla. Jumala kuuli heidän huokauksensa ja vastasi niihin. Jarl sanoo, että hän ymmärsi hiljalleen, että hänen ei enää tarvinnut rukoilla selkänsä parantumisen puolesta vaan hän sai alkaa jo kiittämään siitä Herraa. Näin kävikin: kiitos valmisti tietä ihmeelle!

– Ajattelin, että en kyllä aio syödä loppuelämäni aikana kipulääkkeitä säkillistä, etten tuntisi selkäni jatkuvia kipuja., Jarl kertoo. Hän jatkaa: ”Uskoin, että Jeesus parantaa minut. Sitten näin mainoksen hengellisestä tilaisuudesta, jonka esitteessä luki: voima taivaasta ja terveyttä.” Heti Jarl tunsi halua lähteä tilaisuuteen Karjaalle ja hän menikin sinne. Kokouksen lopussa sairaita pyydettiin tulemaan eteen, että heidän puolestaan olisi voitu rukoilla. Jarlkin pomppasi heti penkistään ja lähti salin etuosaan, jossa hänen puolestaan rukoiltiin. Jeesus kosketti hänen selkäänsä ja jotain ihmeellistä alkoi tapahtua.

 

Jarl alkoi venytellä ja liikkua sillain, miten hän ei ollut voinut tehdä aiemmin ilman kipuja. Puhuja kysyi Jarlilta, sattuiko selkään. Jarl kertoi ihmeissään, ettei kipua tuntunut missään. Sitten saarnaaja rukoili vielä Jarlin puolesta. Tämän hengellisen tilaisuuden ja rukouspalvelun jälkeisenä yönä Jarl ei saanut nukutuksi ollenkaan – hän vain istui penkillä erikoisessa olotilassa.

– Aivan kuin minuun olisi laitettu sitä lämpöhoitovoidetta, sitä kuumaa, joka polttaa. Mulla oli selkä aivan kuin tulessa., Jarl kertoo tohkeissaan.

 

Seuraavana päivänä Jarlin koko selkä ja jalat olivat todella kipeät. Tästä ei kuitenkaan mennyt kuin jokunen päivä ja kivut olivat poistuneet pysyvästi. Edelleen selkä on Jarlin kertoman mukaan terve; kipuja ei ole enää ollut selässä. Jeesus paransi Jarlin selän! Ainoa enää jäljelle jäänyt merkki entisestä selkäkivusta on jokin hermo, joka ilmeisesti on alaselässä vielä puristuksissa. Senkin Jarl uskoo kuitenkin vielä parantuvan. Jeesus Kristus voi pelastaa, parantaa ja vapauttaa tänäänkin!

Jarl tahtoo sanoa kaikille sairaille rohkaisuksi, että Jeesus todella parantaa tänäänkin. Hän rakastaa meitä kaikkia luomiaan ihmisiä ja tahtoo meidän parastamme. – Usko vain, rukoile ja ala kiittämään Jeesusta siitä, että Hän parantaa sinut. Ja varmasti tulet parantumaan., Jarl rohkaisee meitä.

 

Haastattelun lopussa Jarl vielä iloitsee siitä, kuinka hyvä Jeesus on ollut hänelle ja hänen vaimolleen. He ovat omien sanojensa mukaan saaneet kokea uskossa elämisen ja Jeesuksen kanssa kulkemisen niin mahtavaksi, että mitään hienompaa ei voi olla olemassakaan!

– Tää on mahtavaa, tää uskossa oleminen!, Jarl tuumaa lopuksi iloisena.

 

Teksti ja kuvat: Miika Halonen 29.11.-2.12.2007