Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Miika Halosen seurusteluvinkkejä


Syvemmälle seurustelusuhteessa

Seurustelu alkaa yhteisestä päätöksestä tiettynä hetkenä ja sen on tarkoitus myös jatkua. Seurustelun tulisi myös syventyä ja vakaventua ajan mittaan. Jos näin ei tapahdu, seurustelu lopulta katkeaa tai muuttuu saman puuron jauhamiseksi. Kuitenkaan seurustelun ei tarvitse olla sitä samaa vanhaa ja ainaista harmautta. Seurustelusuhde voi parhaimmillaan olla yksi elämän ihanimmista ja parhaimmista asioista. Varsinkin sellainen seurustelusuhde, jossa toisiinsa ollaan sitouduttu kunnolla ja molemmin puolinen luottamus on vahva, voi olla todella nautinnollista ja rakastanutta. Tällainen unelmien seurustelu ei tietenkään synny itsestään vaan siihen on nähtävä myös vaivaa. Seurusteluun satsaaminen kuitenkin voi antaa paljon enemmän kuin se ottaa. Jos molemmat rakastavaiset ovat valmiita laittamaan kaiken likoon seurustelunsa puolesta, voi suhteesta tulla todellakin aito rakkaussuhde.

Toisen tuntemisessa ja ymmärtämisessä seurustelun tulisi syventyä jatkuvasti. On tärkeää, että kumppanit oppivat ymmärtämään toistensa toiminnan perusteita ja taustalla olevia tekijöitä. Viisasta on opetella tuntemaan toisen perhetausta mahdollisimman hyvin. Siitä on erittäin paljon apua. Varsinkin tilanteissa, joissa kokee olevansa loukattu. Usein tällaiset tapaukset johtuvat siitä, että emme tunne tarpeeksi hyvin rakastamme taustoineen. Monesti kulta ei tahdo satuttaa, mutta hän toimii oman taustansa mukaan. Tästä johtuu, että kumppaneiden erilaisten taustojen takia pienestä asiasta voi syntyä seurustelun tukahduttava ja murskaava tekijä. On erittäin mahtava asia ymmärtää kultaansa, koska vain silloin seurustelusuhde voi kasvaa terveellä tavalla kohti rakastunutta ja toimivaa seurustelua.

Seurustelun edetessä usein myös rakastavaisten fyysinen läheisyys lisääntyy entisestään. Siksi on heti alusta alkaen hyväksi itsekseen miettiä, että kuinka paljon on valmis antamaan kumppanilleen valtaa tällä alueella. On hyvä tiedostaa omat ja viisaat rajat fyysiselle hellyydelle seurustelusuhteen eri vaiheissa. Ensinnäkin kannattaa miettiä kuinka vakavana itse pitää seurustelua. Suositeltavaa on myös yhdessä jutella suhteen vakavuudesta heti seurustelun alkuvaiheissa. Kun molemmille on selvä, kuinka vakavaan suhteeseen on itsensä sitonut, seurusteluun on helpompi suhtautua rakentavasti.

Seurusteluun ryhtymisen syyn ei kannattaisi olla pelkästään fyysisen hellyyden ja läheisyyden kaipuu. Pelkälle hellyyden kaipuulle perustuvat seurustelusuhteet eivät yleensä ole pitkäkestoisia ja syvällisiä, koska niissä seurustelun arvojärjestys saattaa mennä sekaisin. On viisasta ymmärtää, että hellyys on tärkeä osa seurustelua, mutta se ei ole seurustelun syy ja motiivi. Seurustelun syyn ollessa toisen oppimaan tunteminen rakkaudessa myös fyysinen hellyys ja läheisyys voi kasvaa terveesti. Hyvän läheisyyden merkki on se, että fyysinen läheisyys syvenee samaan tahtiin kuin rakkaansa oppimaan tunteminen.

Hyvä ja toimiva seurustelu voi olla ihana sekä rakastunut syvällinen ystävyyssuhde. Seurustelu voi myös kasvaa ja syventyä viisaalla tavalla, kun molemmat kumppanit ovat sitoutuneet toinen toisiinsa ja suhteeseensa vakavasti. Fyysisen hellyyden osalla on erittäin tärkeää, että rakastavaiset tekevät kaksin yhteiset rajansa ja sääntönsä, joiden mukaan myös toimitaan. Se on myös rakkautta, että pidetään kiinni yhdessä sovituista rajoista. Sitä paitsi rajoissa pysyminen luo rakastavaisten välille luottamuksen ja turvallisuuden tunteita. Nämä kaikki taas yhdessä saavat kumppanit yhä enenevässä määrin rakastumaan toisiinsa. Suloisen ja ihanan seurustelun luominen ja kasvattaminen vaatii yhteistä panostamista, mutta se palkitaan runsaasti. Kannattaa antaa seurustelun syventyä kaikilla alueillaan Jumalan viisaan Sanan mukaisesti niin, että kumppanit voivat kasvaa yhteen rakkaudessa ja totuudessa.


© Miika Halonen
©2019 layout122 - suntuubi.com