Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Miika Halosen seurusteluvinkkejä


Opi tuntemaan kultasi paremmin

Seurustelussa on erittäin tärkeää, että rakastavaisilla on aikaa toisilleen. Jos he haluavat oppia tuntemaan toisiaan, se vaatii aikaa ja yhdessä asioiden puuhastelua. Yhteinen aika on tärkeää suhteen syvenemisen ja rakentumisen kannalta. Siksi seurustelevien parien tulisi huolehtia siitä, että he voivat viettää aikaa yhdessä mahdollisimman paljon ja säännöllisesti. Ei ole kuitenkaan suhteen kannalta hyvä, jos kumppanissa roikutaan kiinni ihan jatkuvasti. On myös tärkeää antaa "pieniä hengähdystaukoja" rakkaalleen, että molemmat voisivat itsekseen pohtia suhdettaan.

Juuri toisiinsa rakastuneiden on helppo kuvitella ymmärtävänsä toinen toistaan täydellisesti. Monesti toisiinsa juuri rakastuneet luulevat jopa tietävänsä toistensa ajatuksetkin. Kuitenkaan kumpikaan heistä ei tunne toistaan ja se alkaa ajan myötä paljastua seurustelevalle parille. Itsekin luulin ymmärtäväni syvällisesti omaa tyttöystävääni ensimmäisinä seurustelumme vuosina, mutta myöhemmin ymmärsin, etten todellisuudessa tuntenut tyttöystävääni kuin vain todella vähän. Toimivan seurustelun kannalta puhuminen ja toisen kuunteleminen on kullan arvoista.

Rakastavaiset voivat sukeltaa toistensa sydämeen vain opettelemalla ymmärtämään ja tuntemaan toisiaan. Se on vaativa tehtävä, mutta elintärkeä suhteen syvenemisen kannalta. Rakastavaisten on syytä varata kunnolla aikaa siihen, että he voivat kaksin harjoitella avoimesti ja rehellisesti puhumista toisilleen. Toisen kuuntelemistakin on hyvä harjoittaa mahdollisimman paljon. Jos haluat saada seurustelustasi toimivamman, ala puhua kaikesta rehellisesti kumppanillesi ja ole valmis aina kuuntelemaan häntä.

Jos keskustelut eivät ala aueta, on viisainta rukoilla Jumalalta apua. On myös hyvä tapa kysellä rakkaaltaan mm. mitä mieltä hän eri asioista on, ja miltä mikäkin asia hänestä tuntuu. Yhteinen puuhastelu on siinäkin suhteessa erittäin suositeltavaa, että siitä molempien on helppo ja luonteva aloittaa keskustelut. Antakaa sitten vain keskustelun jatkua kertomalla omia mielipiteitänne yhteiseen harrastukseen tai puuhasteluun liittyen. Viisasta on myöskin keskustella edellisistä tapaamisista, että niiden virheistä ja onnistuneista seikoista voitaisiin oppia uutta.

Kun rakastavaisten keskustelut alkavat syventyä tasoltaan, on viimeistään aika alkaa juttelemaan esim. unelmista, toiveista, peloista ja omista taustoista. Seurustelun kannalta on hyvä, että kumppanit keskustelevat omista herkistä ja aroista asioistakin kaksin ollessaan. Riippuu kuitenkin seurustelun tasosta, kuinka arkoja asioita on viisasta kertoa kullalleen. Jos kumppanit ovat seurustelleet vasta muutamia kuukausia, ei välttämättä ole hyvä alkaa kertoa omista kipeistä muistoistaan jne. Kun taas suhteessa on molemmin puoleista varmuutta ja lujuutta, on ehdottoman tärkeää puhua asioista, joista ei ikinä puhuisi kenellekään muulle.

Seurustelusuhteessa syvälliset keskustelut, yhdessä puuhastelu, jatkuva tunteiden kertominen kumppanille ja tavallinen yleinen juttelu ovat tärkeitä. Niiden avulla rakastavaisilla on mahdollisuus päästä sukeltamaan toistensa sydämeen. Kuitenkin seurustelevien rakastavaisten tulee olla kärsivällisiä. Kukaan ei opi tuntemaan omaa kultaansa hetkessä - se vaatii aikaa, keskusteluja ja kestävää panostamista toisen ymmärtämiseksi. Lopulta sitkeä panostus seurusteluun palkitaan, joten vaivannäkö ei mene hukkaan!


© Miika Halonen
©2019 layout122 - suntuubi.com