Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Miika Halosen seurusteluvinkkejä


Aloita seurustelusuhde viisaasti

Seurustelu on tytön ja pojan välinen yhteisestä sopimuksesta aloittama molemminpuoliseen rakkauteen perustuva ainutlaatuinen ystävyyssuhde. Sen tarkoituksena on syventää toinen toistensa tuntemista ja valmistaa rakastavaisia tulevaan avioliittoon, jos molemmat ovat halukkaita elämään toistensa kanssa aviopuolisoina toisiinsa sitoutuen lopun elämänsä.

Seurustelusuhteeseen päädytään yleensä ihastuksesta kypsyneen rakastumisen pohjalta. Tunnelmat saattavat olla silloin joko rakastuneita, ujoja, varmoja tai mitä tahansa taivaan ja maan väliltä. Seurustelua ei kuitenkaan ole syytä aloittaa jokaisen ihmisen kanssa, jossa huomaa olevan ihastuttavia ja vetovoimaisia piirteitä. Kannattaa aloittaa seurustelu vain sellaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa ajattelisi itse olevansa valmis menemään aikanaan naimisiin lopun elämänsä ajaksi.

On hyvä miettiä, että onko itse valmis elinikäiseen sitoutumiseen tuon ihastuksensa kanssa vai onko tämä taas sellainen ohimenevä hetken ihastus. Ei ole nimittäin Jumalan tahdon mukaista ja rakentavaa, että aloittaa seurustelusuhteita vähän väliä hetken mielijohteesta ja pian jo katkaisee ne syöksyen hetken kuluttua uuteen seurustelusuhteeseen. Jos seurustelusuhteesi ovat tämän tyylisiä, on viisainta pysähtyä hetkeksi ja tarkistella itsekseen syitä, miksi haluaa rynnätä suhteesta toiseen. Kannattaa myös miettiä, mitä odottaa ja toivoo seurustelulta tai tulevalta kumppanilta. Joka tapauksessa Jumala on valmis auttamaan meitä jokaista ja antamaan meille anteeksi kaikki erehdyksemme.

Kun huomaat olevasi syvästi rakastunut johonkin ihmiseen ja olet vielä niin sanotusti vapaa, on viisainta rukoilla itsekseen tuon asian puolesta. Jumala on kyllä valmis antamaan sinulle viisautta niin, että aloitat seurustelun Hänen viisaassa tahdossaan tai jätät sen aloittamatta Hänen suunnitelmissaan. Rukouksella on hyvä valmistaa tällaiset asiat, joiden seuraukset voivat kantaa tai olla tuhoksi koko elämällesi.

Rukous ja odottaminen ovat hyvä pari auttamaan meitä Jumalan mainioon johdatukseen mm. seurusteluasioissa. Jos saat varmuuden sydämeesi seurustelun aloittamisesta rukoilemisen jälkeen, voit huolettomin mielin aloittaa seurustelun ihastuksesi kanssa, jos hänkin on siihen valmis. Siitäkään ei ole haittaa, jos odottaa ja tutustuu ihastukseensa ensin tavallisena ystävänä. Myöhemminkin voi seurustelun aloittaa ja silloin suhteessa tulee varmasti olemaan enemmän luottamusta ja sitoutumista toisiinsa. Silloin seurustelussa voi olla suurin siunaus!


© Miika Halonen
©2019 layout122 - suntuubi.com