Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Miika ja Soile Halosen seurusteluvinkkejä


Terveen ja siunatun seurustelun peruselementit

1. Yhdessä vietetty aika
Ilman rakastavaisten yhdessä viettämää aikaa suhde ei voi pysyä ennallaan. Hyvän ja toimivan seurustelusuhteen rakentaminen vaatii yhdessä olemista ja aikaa. Mikään hyvä ja siunattu seurustelusuhde ei synny hetkessä vaan vaatii aikaa ja yhdessä olemista.
2. Viestintätaidot
Ilman hyviä ja yhdessä kehitettyjä viestintätaitoja seurustelusuhde ei voi koskaan syventyä terveesti eikä pysyä elinvoimaisen rakastuneena. Ainoastaan viestintätaitojen ja tunteista puhumisen kautta rakkaussuhde voi syventyä ja kasvaa siunatusti.
3. Kypsä rakkaus
Ilman kypsää rakkautta mikään seurustelusuhde ei voi kestää kauaa toimivana. Kypsä rakkaus ei ole vain tunne vaan se on päätös rakastaa kumppaniaan kaikista vastoinkäymisistä huolimatta. Kypsään rakkauteen kuuluu kyky pyytää anteeksi ja antaa anteeksi. Olennaista on myös se, että pyrkii rakkaansa ja suhteen parhaaseen.
4. Toisen kunnioitus ja arvostus
Ilman rakastavaisten välistä toistensa kunnioitusta ja arvostusta itsekkyys sekä toisen huomioonottamattomuus voivat tuhota toimivankin seurustelusuhteen. Siksi onkin äärimmäisen tärkeää eheän ja rakkaudellisen seurustelun kannalta, että kumppanit arvostavat ja kunnioittavat toisiaan aidosti. Kunnioituksen ja arvostuksen on oltava keskeistä suhteessa, jos seurustelusta halutaan muodostaa molempia osapuolia tyydyttävä ja antoisa rakkaussuhde.
5. Yhdessä sovitut rajat ja säännöt
Ilman yhdessä sovittuja rajoja ja pelisääntöjä seurustelusuhde voi helposti suistua raiteille, jotka lopulta tuhoavat suhteen elinvoimaisuuden. Yhdessä rakkaan kanssa sovitut rajat ( muutkin kuin fyysiset ) luovat suhteelle hyvän pohjan, jolla luottamus ja toistensa ymmärtäminen voi kasvaa. Näin voidaan sovittujen - ja tietenkin myös noudatettujen - sopimusten avulla kasvaa ihanaan, luottamukselliseen ja nautittavaan seurustelusuhteeseen.
6. Oikea arvojärjestys
Ilman oikeaa ja raamatullista arvojärjestystä rakkaussuhde ei voi olla paras mahdollinen. Ainoastaan sellainen pari, joka elää ja toimii seurustelussaan oikean sekä raamatullisen arvojärjestyksen mukaan, voi saada suhteestaan todella paljon irti. Samalla seurustelu pysyy oikeilla urillaan ja rakkaussuhde voi kaikin tavoin syventyä.
7. Sitoutuminen seurusteluun
Ilman rakastavaisten sitoutumista toisiinsa ja seurusteluunsa suhde ei voi pysyä aidon rakastuneena sekä avoimena. Sitoutuminen on edellytys toimivalle ja avoimelle kommunikoinnille sekä luottamuksen syntymiselle. Nämä taas vaikuttavat siihen kuinka hyvin rakastavaiset voivat oppia ymmärtämään toinen toisiaan toimintatapoineen ja taustoineen. Sitoutuminen luo siis monella tavalla hyvän ja terveen pohjan seurustelusuhteen syvenemiselle sekä rakkauden kasvamiselle.
8. Toistensa tuntemisessa kasvaminen
Ilman toistensa tuntemisessa kasvamista seurustelusuhde ei voi syventyä emotionaalisesti eikä kumppaneiden välinen yhteisymmärrys voi kasvaa. Siksi onkin tärkeää, että rakastavaiset pyrkivät opettelemaan toistensa viestinnän ja taustojen ymmärtämistä. Silloin rakastavaiset voivat kasvaa yhdessä eteenpäin niin, että myös rakkaussuhde voi pysyä eloisana ja tuoreen elinvoimaisena. Samalla vältetään suhteen kannalta tuhoisia puolustusmekanismeja sekä väärinymmärryksiä.
9. Rukous seurustelun puolesta
Ilman rukousta seurustelun puolesta rakkaussuhde ei voi päästä sellaisiin ulottuvuuksiin, joihin sen kuuluisi päästä. Rukouksen avulla voi suhteeseen tulla lisää varmuutta ja viisautta, jotka voivat johtaa yhä toimivampaan rakkaussuhteeseen. Sitä paitsi rukous on äärimmäisen tärkeää, koska sen kautta Jumalalta tuleva viisaus voi muuttaa epätäydellisten ihmisten suunnitelmia ja toiveita. Rukouksen avulla suhteesta voidaan luoda Jumalaan turvaava ja varmalle pohjalle rakennettu.
10. Laadukas eteneminen seurustelussa
Ilman etenemistä seurustelu ei voi johtaa sen päämäärään - avioliittoon. Seurustelussa etenemisen tulisi kuitenkin olla kärsivällistä ja molempien tarpeet sekä toiveet huomioon ottavaa. Siksi ei kannata hätiköidä! Odottaminen, esirukous ja toistensa ymmärtämään oppiminen yhä suuremmassa määrin auttavat seurustelusuhdetta syvenemään laadukkaasti. Rakkaussuhteessa kannattaakin panostaa laatuaikaan. Sitä voivat olla kaikki asiat, jotka ovat seurustelun puolesta laadultaan hyviä sekä rakentavia ja Jumalan Sanan ohjeiden mukaisia.

Lisää aiheesta:
Avioliitto-opas; Nicky ja Sila Lee; Päivä; 2002
Onnellisina yhdessä; Ed Wheat; Ristin voitto; 1984
Tosi rakkaus odottaa; Tosi rakkaus odottaa -toimikunta; 2003
Kestävä liitto - Rakkaudesta rakennettu; Bill ja Lynne Hybels
Onko todella?; Tapani Sopanen; Ristin voitto

Siunausta ja menestystä seurustelusuhteisiinne!


© Miika Halonen
©2019 layout122 - suntuubi.com