Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Miika ja Soile Halosen seurusteluvinkkejä


Hyvään seurustelusuhteeseen on selkeät ohjeet niin kuin ihanaan avioliittoonkin, kun niitä vain sovelletaan. Pohjana ohjeille ovat Raamatulliset neuvot ja niiden käytännön sovellutukset. Niistä voi saada tietoa lukemalla monenlaisia avioliitto- ja ihmissuhdekirjoja. Tässä on vain pieniä yksittäisiä vinkkejä ja neuvoja, kuinka seurustelusta voi tulla parempaa. Seuraavat asiat olemme kokeneet hyviksi 15-vuotisen ihastuksemme ja 7-vuotisen rakkautemme aikana:

Olkaa omia itsejänne toistenne kanssa ja keskustelkaa kaikista asioista niiden oikeilla nimillään. Pyrkikää keskustelemaan ainakin tunteistanne, toiveistanne, omista asenteistanne ja arvoistanne, luonteistanne ja taustoistanne. Kertokaa avoimesti ja rehellisesti, jos jokin asia satuttaa tai tuntuu pahalta. Pyrkikää siihen, että ette syyttäisi toisianne vaan ennemminkin kehuisitte.

Viettäkää aikaa paljon yhdessä. Käyttäkää kaksin keskusteluun runsaasti aikaa, mutta olkaa myös vain yhdessä esimerkiksi pelaamalla tai lenkkeilemällä tms. rennommalla tavalla. On hyvä, jos teillä on esimerkiksi joitain yhteisiä mielenkiinnon kohteita tai yhteisiä harrastuksia. Kannattaa myös tehdä esimerkiksi läksyjä toisen kanssa. Tällainen yhteistoiminta vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta seurustelusuhteissa.

Tunnustakaa toisillenne se, että rakastatte toisianne sekä kaksin ollessanne, mutta usein myös muiden läsnäollessa. Kertokaa se toisillenne katsoen toinen toistanne silmiin osoittaen näin olevanne sanojenne takana. Toimikaa sanojenne mukaan. Kehukaa oman kultanne ulkonäköä runsaasti ja katselkaa kultaanne ihaillen, kun olette yhdessä.

On hyvä, että rukoilee päivittäin seurustelun puolesta. Kannattaa rukoilla ja pyytää Jumalalta siunausta suhteelle ja olla myös valmis antamaan seurustelusuhde Jumalan johtoon. Rukoilkaa ja lukekaa Raamattua yhdessä tyttö- ja poikaystävienne kanssa. Tutkikaa mikä on Jumalan tahto suhteessanne ja olkaa herkkiä kuulemaan Pyhän Hengen viisaat neuvot rakkaussuhdettanne kohtaan.

Seurustelu on todella tärkeä ihmissuhde ja siksi siihen kannattaa panostaa. Onhan seurustelun tarkoituksena tutustua paremmin ihastuttavaan henkilöön, jonka kanssa kuvittelisi ehkä voivansa joskus mennä naimisiin. Seurustelun aikana on siis tarkoitus myös saada selville, olisimme me halukkaita jakamaan koko elämämme toistemme kanssa ihanassa rakkausavioliitossa. Jokainen seurustelu ei kuitenkaan johda avioliittoon, vaikka se onkin seurustelun yksi päämäärä. Jos suhde ei ole Jumalan tahdon mukainen tai vain muuten hyvä, kannattaa toimia harkiten ja viisaasti seurustelun lopettamisessa. Jos taas molemmat haluavat mennä naimisiin toistensa kanssa ja suhde on Jumalan silmissä hyvä, haluamme onnitella teitä: olette löytäneet oman puolisonne!

Siunausta seurustelulusuhteisiinne!© Miika ja Soile Halonen, 2007