Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Miika Halosen hengelliset sivut


Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

Olettehan te syntyneet uudesti, ette katoavasta siemenestä, vaan katoamattomasta, Jumalan elävästä ja pysyvästä sanasta.


Ojennetut kädet

Mistä meidän tulee pelastua? Raamattu kertoo ihmisten syntiin lankeemuksen seurauksena Jumalan luomien täydellisten ihmisten saaneen yllensä kuoleman kirouksen. Ihmiset ovat syntiinlankeemuksen takia jokaikinen syntisiä ja vailla Jumalan kirkkautta, mikä kuului ihmiskunnan osaksi alussa. Jumala loi ihmisen yhteyteensä, mutta synti etäännyttää meitä Jumalasta. Jumala edelleen halajaa saada olla kanssamme ja siksi Hän oli valmis kuolemaan puolestamme eli ottamaan meille kuuluvan synnin rangaistuksen itselleen, että me voisimme palata Jumalan yhteyteen. Meidän tulee siis pelastua synnin rangaistuksesta eli erosta Jumalaan.

Miten me voimme pelastua? Koska me olemme kaikki syntisiä, on meillä vain yksi mahdollinen tie pelastukseen. Ei ole mitään toista tietä tai henkilöä, jonka nimessä me voisimme pelastua kuin Jeesus Kristus, Jumalan ainoa Poika. Koska Jeesus kantoi meidän syntimme ristinpuulle, meidän ei tarvitse omilla ansioillamme edes yrittää pelastua, sillä pelastuksen armo on meille annettu täydestä armosta! Jumala antoi meille siis mahdollisuuden pelastua oman nimensä ja verensä ansiosta eli siis uudestisyntymällä ylhäältä.

Miten uudestisynnytään? Tämä ainoa tie pelastukseen ei ole kaukana kenestäkään vaan yllättävän lähellä jokaista. Meidän ei tarvitse olla hyviä ihmisiä voidaksemme pelastua, koska Jumala ei katso meitä pinnallisesti vaan Hän näkee meidän sydämiemme syvyyksiin saakka. Ainoastaan Jumala tuntee meidät läpikotaisin ja Hän on ojentanut kätensä puoleemme auttaaksen meidät takaisin ihanaan yhteyteensä. Uudestisyntymisessä Jumalan Pyhä Henki tekee meistä uusia luomuksia Herrassa, minkä ansiosta meistä tulee uudelleen Jumalan lapsia. Uudestisyntyminen tapahtuu silloin, kun ihminen rukoilee sydämestään Herraa Jumalaa esimerkiksi seuraavalla tavalla:

Herra Jeesus, minä tulen Sinun luoksesi tässä hetkessä. Minä tunnustan olevani syntinen. Pyydän, anna minulle minun syntini anteeksi ja pese minut puhtaaksi kalliilla sovintoverelläsi.
Tahdon antaa koko elämäni Sinulle. Ota minut omaksi lapseksesi, että voin elää Sinun yhteydessäsi. Jeesus, tule asumaan sydämeeni ja ole minun kuninkaani ja ainoa Herrani. Kiitos, että olet pelastanut minut, rakas Jeesus. Jeesuksen Kristuksen nimessä ja veressä, aamen!

Jos äsken rukoilit tuon rukouksen sydämestäsi, niin saat olla varma, että SINÄ OLET NYT JUMALAN LAPSI ja PELASTETTU JEESUKSEN VEREN ANSIOSTA! Nyt sinun olisi viisasta lukea seuraavat kohdat huolella läpi, että saisit elää koko elämäsi voitokkaasti lähellä Jumalaa ja kasvaen Hänen tuntemisessaan, joka on parhaimmillaan todellinen ihana rakkaussuhde!

Uskoon tuleminen eli uudestisyntyminen on elämän viisain, tärkein ja mahtavin päätös. Siksi on tärkeää, että pääset kasvamaan Jumalan tuntemisessa. Tämä uskossa kasvaminen voi lähteä liikkeelle, kun alat lukea säännöllisesti Raamattua - Jumalan rakkauskirjettä SINULLE! Kuitenkaan tämä ei ole ainoa avain Jumalan syvemmän tuntemisen taipaleelle. Uskossa kasvun synnyttävät tekijät ovat elintärkeitä jokaiselle uskovalle Jumalan lapselle. Tärkeimmät niistä ovat juuri Raamatun lukeminen, henkilökohtainen ja yksityinen rukouselämä, kuuliaisuus Pyhän Hengen äänelle, Pyhän Hengen läsnäolossa oleminen, Jumalan ylistäminen ja yhteys samanalueen muihin uskoviin sekä seurakuntalaisiin.

Yhteys muihin uskoviin ja paikalliseen, Raamattuun Jumalan Sanana uskovaan, seurakuntaan on erittäin tärkeää jokaiselle uskovalle. Näistä uskovista on tullut nimittäin uudestisyntymisesi kautta hengellisiä veljiä ja sisaria sinulle. He varmasti tahtovat auttaa, rohkaista ja tukea sinua kaikilla tavoilla - ainakin minä haluan.

Herra sinua runsaasti siunatkoon!© Miika Halonen

1. Piet. 1:23

Room. 5:21